22 Haziran 2007

CAN'LI BOMBA !!!

Hamileliğimin ilerleyen aylarında yürüyen bir tehlike haline gelmeye başlamıştım ... Aman allahımm .. Neler oluyordu bana oyle... Git gide şişiyordum. Birgün biryerlerde patlamamdan korkuyorlardı. Dikkatt!! CAN'lı bomba . İçim deki Can sanırım patlamak üzereydi. Fünye yi çektim mi iş tamam.. İyi ama baskül çok fazla kilo almadığımı söylesede ayna bunu niye doğrulamıyordu? İş yerindeki arkadaşlarımdan biri son haftalarda yapmış olduğum ziyaretlerin birinde demişti ki hatta '' Bu işte bir yanlışlık var ben hesapladım sen 11 aylık hamilesin'' Karnım o kadar kocaman ve ben de bir okadar genişlemiştim ki hakketten 9 ayı çoktaannn geçmiş olmalıydımm.. İçimde nefes alabileceğim pek fazla boş alan kalmamış gibi nefes almalarım zorlanmış, yürüyüşlerim hiç olmadığı kadar ağırlaşmış ve uykularım kah heyecandan , kah daralmalardan çoktann dağalmıştı.

Odamız nerdeyse hazırdı mavi beyaz pötikareli. Üzerinde zuzu resimleri ... Dolap içlerinde özenle seçilip alınmış nacizane minicik kıyafetler. Perdeler dikilmiş iki yandan da kurdeleyle duvara bağlanmış güneş olduğu gibi içeri giriyor. Güneş almalıydı çünkü oda. Ferah aydınlık olmalı kuzey cepheye bakmamalıydı . Ne çok detay ince nokta vardı. Ama bir süre bu oda da yatamayacaktı. En azından geceleri. Bir arkadaşım benden bir süre önce doğum yapmıştı ve artık beşiklerini kullanmıyorlardı. Yatak odasındaki yatağımın hemen yanına da bu beşiği yerleştirmiştim. Geceleri çok sık emmeye uyanacak o yüzden hemen yanımızda yatacaktı.
Doğum için valizimizde nihayet hazırdı. İçinde bebek için hastene çıkışı kıyafetleri, zıbın, battaniye vs.. kendim içinse geceliktir, pijamadır, gögüs pedleri, terlikler, çamaşırlar vs..vs... Kocaman bir valiz hastaneye gitmek üzere Can ımın odasında misafir oluyordu.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Elif Hanım merhaba,

Bebeğinizle yaşadıklarınızı bloğunuzda paylaşıyor olmanız pek çok anne için yol gösterici. Ben de size bebeğinizin banyosu için faydalı bilgileri bulabileceğiniz bir site önermek istiyorum. www.ilkbanyokeyfi.com adresinde, bebeğinize banyo yaptırırken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden, doğru su sıcaklık ayarına, bebekler için banyonun öneminden, banyo için gerekli malzemelere kadar bir çok önemli bilgiyi bulabilirsiniz.

Ayrıca siteyi ziyaret ettiğinizde bebeğinizin ilk banyo keyfi resimlerini yükleyip diğer katılımcılar ile paylaşabiliyorsunuz ve GROHE termostatik batarya almak için de hemen %15 indirim çeki alabiliyorsunuz. Bebeğinizi sağlık ve mutlulukla büyütmeniz dileği ile…

Sevgiler…